Ortodontija Ljubljana

Poravnava zob že dolgo ni več domena le mladostnikov. Zaradi funkcijskih izboljšav pri grizenju in žvečenju ter dolgoletnih želja po lepem nasmehu, so takšni ali drugačni ortodontski aparati vse bolj zaželjeni tudi pri odraslih.

Nove hitre in manj vidne ortodontske metode so pripeljale do tega, da se vse več odraslih odloči za poravnavo svojih zdravih zob. Nudimo hitre in jasno odstranljive naprave, kot sta Invisalign in Orthocaps. Nudimo tudi fiksne ortodontske naprave z nosilci v barvah zob ali s prozornimi nosilci (Damon sistem) in Incognito, ki je skrit v notranjosti.

Invisaling (Nevidni zobni aparat)

Nič ni boljšega kot iskren in pošten nasmeh. Iz dneva v dan vam lahko vaš nasmeh daje večjo samozavest in vam omogoča, da se počutite srečnejši ter s tem navzven kažete kar se da najboljši vtis!

Če iščete nasmeh, ki okrepi vaš videz, potem je nevidni zobni aparat (Invisalign) prava izbira zdravljenja za vas. Ob številnih ortodontskih možnostih s katerimi lahko izboljšamo vaš nasmeh, je trenutno estetsko najboljša izbira nevidni zobni aparat (Invisalign) oziroma fiksni ortodontski aparat s prozornimi nosilci. Nevidni oporniki so optimalen način, da spremenite vaš nasmeh brez vpliva na vaš življenjski slog.

Invisalign vam lahko pomaga doseči nasmeh, ki ste si ga vedno želeli.

Prednosti aparata Invisalign:

  • Nevidnost - aparata med postopkom zdravljenja nihče ne more opaziti. Zdaj se lahko brez skrbi smejite tudi med samim zdravljenjem.
  • Odstranljivost – aparat je dobro snemljiv, tako da lahko med zdravljenjem jeste in pijete, kar vam je všeč. Prav tako si lahko umivate in nitkate zobe, kot ste to počeli do sedaj.
  • Udobje – aparat ne vsebuje kovine in v ustih ni vsiljiv.

Kako Invisalign deluje?

Invisalign je sestavljen iz alignerjev-poravnalcev. Vsako nevidno ogrodje, ki vam ravna zobe, se nosi 2 tedna in ga odstranite samo ko jeste, pijete, ščetkate in nitkate. Invisalign je treba nositi najmanj 22 ur na dan za doseganje najboljših rezultatov.

Ker se vsak Aligner (poravnalec) nadomesti z naslednjim, se zobje premikajo postopoma, dokler se ne popravijo do končnega položaja.

Obiskovati boste morali svojega ortodonta enkrat na 6-8 tednov, da se zagotovi napredek zdravljenja, kot je bilo načrtovano.

Skupni čas zdravljenja je v povprečju 9-15 mesecev in povprečno število alignersov (poravnalcev), ki jih boste nosili med zdravljenjem je 18-30, vendar se to razlikuje od primera do primera.


(predstavitveni video)

Incognito (lingual braces-notranji nosilci)

Jezični oziroma nebni oporniki so idealna izbira za posameznike vseh starosti, ki bi si radi zravnali zobe diskretno in najbolj natančno. Razlika med jezičnimi/nebnimi oporniki in tradicionalnimi oporniki (nosilci) je, da se postavijo na notranjo stran vaših zob in tako nihče ne bo nikoli vedel, da jih imate, razen če tega ne poveste sami. Ustvarjeni so s pomočjo najsodobnejše tehnologije in so popolnoma prilagodljivi obliki vaših zob in zobnim razmeram. Vaš ortodont jih bo vstavil na edinstveni način, tako da boste dobili rezultate, ki si jih želite.


(predstavitveni video)

Incognito (lingual braces-notranji nosilci)
pogled od spredaj
Incognito (lingual braces-notranji nosilci)
pogled od spodaj

Damon Braces (Damon nosilci)

Pri Damon sistemu ne gre le za revolucionarne nosilce in žice, to je povsem nov način zdravljenja bolnikov. Tradicionalno zdravljenje pogosto zahteva odstranitev zdravih zob in / ali uporabo nebnih ekspanderjev da dobimo potreben prostor. Ta pristop je pogosto neprijeten, traja dlje in lahko pusti ožji zobni lok in raven profil obraza. Z Damon sistemom dosežemo poln in naraven nasmeh z manjšimi biološko občutljivimi silami. Ta sistem je posebej zasnovan za izboljšanje izgleda celotnega obraza vsakega bolnika.

Damon oporniki združujejo tri ključne komponente, ki pri skupni uporabi zagotavljajo hitrejše zdravljenje, manj obiskov pri zobozdravniku, večje udobje in konsistentne, kakovostne rezultate:

  • Damon pasivne samolepljive opornice odpravljajo potrebo po elastičnih ali kovinskih "vezeh". Z Damon sistemom lahko doživite zdravljenja brez zategovanja.
  • Svetlobna visokotehnološka spominska žica, ki premika zobe hitreje in zahteva manj prilagoditve.
  • Nov klinično dokazan pristop zdravljenja, ki usklajuje zobe in krepi vašo obrazno estetiko, ponavadi brez ekstrakcije ali hitrih palatinalnih ekspanderjev.(predstavitveni video)

Damon Braces (Damon nosilci)
prej
Damon Braces (Damon nosilci)
potem