Zobni implantati Ljubljana

Implantologija je eno vodilnih področij v Dentalnem centru Clarus. Številne prednosti, ki jih sodobna implantologija omogoča, so razlog za zadovoljstvo naših pacientov. Z implantati vam namreč na najsodobnejši način spet lahko povrnemo samozavesten in sproščen nasmeh, ki za razliko od klasičnih mostičkov ne zahteva brušenja vaših lastnih zob, hkrati pa implantat zagotavlja čvrst in funkcionalen zobni nadomestek, ki ga je praktično nemogoče razlikovati od naravnih zob. Poleg tega vsadek preprečuje nadaljnjo izgubo kosti, saj s silami, ki jih prenaša na kost, deluje stimulativno na njo in s tem ohranja njen volumen.

Vse implantološke posege pri nas opravlja specialist maksilofacialne kirurgije David Dovšak, dr.med., ki je tudi vodja lastnega implantološko estetskega D centra.

Implantologija
prej
Implantologija
potem

V večini primerov so implantati primerna rešitev, včasih pa so vendarle druge rešitve optimalnejše – z vami se bomo temeljito pogovorili in vam predstavili tudi druge alternativne rešitve. Poleg kliničnega pregleda je potrebna tudi natančna rentgenska diagnostika (digitalni rentgen, včasih tudi CBCT-3D rentgen). Na osnovi tako zbranih podatkov vam bomo lahko svetovali, če so implantati v vašem primeru res najbolj optimalna rešitev. 

Zobni vsadki se uporabljajo že več desetletij in statistične študije kažejo preko 95% uspešnost v 10-letnem obdobju. Za dolgoročni uspeh implantno protetične rešitve so izjemnega pomena redne kontrole pri zobozdravniku in temeljita vsakodnevna ustna higiena.

Zobni nadomestki na implantatih zahtevajo enako kot lastni zobje poleg redne in temeljite domače higiene tudi redne obiske in kontrole pri zobozdravniku. Kakor zobje so tudi implantati dovzetni za nastanek in razvoj parodontalne bolezni (periimplantitis), zato je redna kontrola plaka izjemnega pomena za dolgoročni uspeh take terapije.

Implantologija
prej
Implantologija
potem