Lasersko zdravljenje

Širok spekter zobozdravstvenih storitev danes v sodobnih dentalnih centrih dopolnjujejo laserji. Tudi v Dentalnem centru Clarus se poslužujemo laserja z imenom LightWalker, ki ga je izdelalo slovensko podjetje Fotona, pionir na področju laserske tehnologije. Laser je eden od sodobnih tehnoloških pripomočkov, ki zobozdravnikom močno olajšujejo delo na številnih področjih zobozdravstva.

Delo z laserjem ima v zobozdravstvu številne prednosti, ne samo za zobozdravnika ampak tudi za pacienta. Neprijetni zvoki zobozdravniškega svedra so preteklost, pa tudi bolečine so ob samem posegu zanemarljive. Pri čiščenju kariesa lahko zobozdravnik precej bolj natančno odstrani kariozni del medtem, ko zdravo tkivo ostane nepoškodovano. Pomembna prednost laserja je tudi, da za seboj pušča sterilno površino. To je še posebno uporabno pri zdravljenju parodontalne bolezni, pri katerem je laser lahko odličen pripomoček. Z laserjem zato lahko zdravimo tudi zobne korenine, zaradi svoje natančnosti je zelo cenjen tudi v implantologiji, odlične rezultate pa imajo tudi na področju kirurgije dlesni. V našem dentalnem centru ga uporabljamo tudi v estetske namene, kot je lasersko beljenje zob. S pomočjo laserja se lahko odlično pozdravi tudi neprijetne spremembe na ustni sluznici, kot so herpes in afte.

(predstavitveni video)

Laserska svetloba ima v zobozdravstvu zelo širok razpon delovanja in uporabe. V Dentalnem centru Clarus laser uporabljamo tudi kot podporno zdravljenje parodontalnih bolezni, pri estetskih korekturah dlesni , pri dezinfekciji koreninskih kanalov in poglobljenih parodontalnih žepkov.


Prednosti laserske parodontalne terapije:

  • Hitrejše in boljše celjenje
  • Minimalen občutek nelagodja
  • Manj krvavitev
  • Zmanjšana občutljivost tkiv ob posegu
  • Hitrejši poseg v primerjavi s klasično kirurško terapijo
  • Brez skalpela
  • Zmanjšana možnost infekcije

Z lasersko parodontalno terapijo ohranjamo kolikor je mogoče zdravih tkiv, na ta način ohranjamo višino dlesni okoli zob ter s tem prispevamo k estetskemu končnemu rezultatu, pacientom pa zmanjšamo občutek nelagodja tekom zdravljenja na minimum. Ena glavnih prednosti laserskega zdravljenja je, da tak način zdravljenja povzroča bistveno manj nelagodja in pooperativne bolečine kot klasični načini zdravljenja. Naše osebje je opravilo številna dodatna šolanja za varno in učinkovito uporabo laserja v zobozdravstvu in ga uspešno uporablja pri svojem vsakodnevnem delu že vrsto let. Lahko ste povsem brez skrbi – pri nas ste zagotovo v dobrih in varnih rokah!

V Dentalnem centru Clarus ponujamo svojim pacientom načine zdravljenja, kakršni so se nam še pred nekaj leti zdeli nepredstavljivi. Uporabljamo najsodobnejše metode in tehnologijo, da bi vam omogočili ohraniti zdrav in lep nasmeh vse življenje.