Oblikovanje nasmeha - zobne prevleke

Kozmetično posvetovanje je vaša prva priložnost da se spoznate z ekipo. V tem sproščenem in informativnem sestanku bomo prisluhnili vašim skrbem in težavam ter vam ponudili možnosti zdravljenja, odgovore na vaša vprašanja in vam svetovali kako lahko oblikujete svoj nov nasmeh. Poskrbimo, da je ob posvetu prisoten tudi zobotehnik, ki bo poleg vas glavni kreator nasmeha v laboratoriju.

Fotografiranje in računalniška obdelava - Uporabljamo sodobne računalniške tehnologije za oblikovanje vašega nasmeha. Vodimo vas skozi serijo postopkov, kako bo izgledalo vaše zdravljenje in tako tudi vi sodelujete pri načrtovanju vašega novega nasmeha. Za oblikovanje vašega idealnega nasmeha bomo uporabili načela oblikovanja nasmeha v povezavi z vašimi željami.

Načrt zdravljenja - Ko je zasnovan vaš nasmeh vam predstavimo načrt zdravljenja. To je popoln in podroben plan stroškov. Naši načrti zdravljenja veljajo do dveh mesecev od datuma posvetovanja.

Preobrazba nasmeha pomeni novo oblikovan, v večih pogledih lepši nasmeh. Zajema poravnavo zob, odpravo diastem (razmak med prvimi zgornjimi sekalci), zmanjšanje protruzije (pomik čeljusti naprej), posvetlitev zob, odstranitev t.i. "gummy smilea", širjenje ozkega nasmeha, spremembo dolžine in oblike zob in nadomeščanje manjkajočih zob. Preobrazba nasmeha ponavadi zajema korekcijo osmih ali desetih zob v zgornji čeljusti, včasih tudi v spodnji. Najpogostejša metoda, s katero preobrazimo nasmeh, je izdelava porcelanskih lusk, saj je to najmanj invaziven poseg, s katerim dosegamo visoko estetske rezultate.

Poleg porcelanskih lusk uporabljamo še porcelanske prevleke, mostičke, implantate in celo proteze podprte z implantati, naša izbira pa je odvisna od pacienta do pacienta. Preobrazba nasmeha lahko pomeni tudi krajše ortodontsko zdravljenje za korekcijo položajnih nepravilnosti zob pred izdelavo porcelanskih lusk oziroma za korekcijo manjših položajnih nepravilnosti zob v spodnji čeljusti, v primeru, da porcelanske luske izdelamo samo za zobe zgornje čeljusti.

Oblikovanje nasmeha
prvotno stanje
Oblikovanje nasmeha
provizorična modelacija v ustih
Oblikovanje nasmeha
izdelava polnoporcelanskih prevlek
Oblikovanje nasmeha
končni rezultat