Novice

Napake pri umivanju zob

Objavljeno dne, 28.11.2017

Verjetno se vam vsakodnevno ščetkanje ne zdi prav nič zahtevnega in posebnega. Pa vendar moramo biti pri tem opravilu dosledni in natančni. In katere so 3 najbolj pogoste napake?

1. Uporaba neprimerne zobne ščetke
Svetujemo uporabo mehke zobne ščetke, pri izbiri pa bodite pozorni tudi na velikost zobne ščetke. Ščetke z večjimi glavami oziroma čistilnimi površinami so lahko manj učinkovite, če so le-te prevelike za vašo ustno votlino, poleg tega pa se z manjšimi ščetkami lahko bolj učinkovito očisti tudi težje dostopne površine.

2. Premalo ščetkanja
Zobe si umivamo 2-krat dnevno, 2 - 3 minute. Vendar je pri umivanju zob naša dojemljivost za čas lahko zelo popačena, zato priporočamo uporabo kuhinjske urice, ki bo vsakodnevno odmerila ravno pravšnji čas ščetkanja.

3. Premočno ščetkanje
Krožni gibi pri ščetkanju zob morajo biti nežni. Ščetke ne pritiskamo na zobe ali dlesni, saj ne bomo pri čiščenju nič bolj učinkoviti. Ravno nasprotno, saj si z močnim pritiskanjem ščetin lahko poškodujemo zobno sklenino.

Pravilna in dosledna ustna higiena ter redni obiski pri zobozdravniku so dolgoročna naložba za celo življenje. V Dentalnem centru Clarus nudimo prve BREZPLAČNE PREGLEDE. Prijavite se lahko tukaj.Zadnje novice


20.11.2017 | Preprečimo težave
10.11.2017 | Zakaj laser?
10.11.2017 | Nadloga v ustih
09.11.2017 | Skelenje zob
Vse novice