Varno in učinkovito beljenje zob

Nasmeh je ena od prvih stvari, ki jih na človeku opazimo, naj bo to v družbi, med prijatelji, v službi ali na poslovnem sestanku. Zdravi in beli zobje polepšajo naš nasmeh in nas pomladijo, kar pripomore k samozavesti in temu, da pustimo nepozaben vtis.

Beli zobje so svetovni trend in posledično je na trgu veliko izdelkov ter načinov za beljenje zob. Preden se odločite za ta estetski poseg, se je dobro posvetovati z vašim zobozdravnikom. Ta vam bo znal najbolje svetovati, katero tehniko ali sredstvo uporabiti, saj postopek beljenja ne deluje enako pri vseh. To je odvisno od vaše naravne barve zob in stopnje obarvanosti. Prav tako je potreben predhoden posvet tudi, če imate zalivke ali mostičke, saj belilo ne vpliva na te materiale.


Belilna sredstva za domačo uporabo

Na prodajnih policah zasledimo veliko izdelkov za beljenje zob doma. Učinek vsekakor ni tako velik, kot če vam jih pobelijo pri zobozdravniku, največja težava pa je, da lahko nepravilna uporaba teh izdelkov privede do trajne poškodbe dlesni. Tudi zobne paste, ki vsebujejo abrazivne delce za učinek bolj belih zob niso učinkovite.

Ali beljenje zob škoduje zobni sklenini?

V Dentalnem centru Clarus za beljenje zob uporabljamo varna belilna sredstva, pod strokovnim nadzorom. Ker preprečimo, da bi belilo prišlo v stik z mehkimi tkivi, izpostavljena mu je le sklenina, je ta metoda neškodljiva. Beljenje zob vedno prilagodimo potrebam in željam posameznika. Zobje in obzobna tkiva morajo biti pred beljenjem zdravi, kar omogoča varen poseg.

BELJENJE Z GELOM OPALESCENCE

Beljenje z gelom Ultradent Opalescence Boost se odlično obnese na močno zabarvanih zobeh in pri raznih zabarvanjih zaradi jemanja tetraciklinov (snov, ki ga vsebuje antibiotik) v otroštvu. Z njim lahko dodatno posvetlimo samo del zoba, kjer je temnejši, tako da dobimo enakomerno svetlost cele površine.

Zobozdravnik nežno spolira vaše zobe in nato namesti zaščitno pregrado za dlesni. Nato nanese belilni gel in ga po določenem času izpere. Postopek se nekajkrat ponovi. S tem dosežemo posvetlitev temnih zob, lahko tudi do 6 odtenkov v samo eni uri. Na podlagi odtisa vaših zob vam lahko naredimo tudi opornice, s katerimi zobe belite doma, preko noči. Postopek je enostaven, učinkovit, vendar traja vsaj 14 dni.

BELJENJE ZOB PO METODI ZOOM

V Dentalnem centru Clarus uporabljamo izključno originalni sistem ZOOM®, ki velja za št. 1 v svetu in je uveljavljen kot učinkovita, neinvazivna in varna metoda za beljenje zob. Rezultati so vidni v eni uri. Ker preprečimo, da bi belilo prišlo v stik z mehkimi tkivi, izpostavljena mu je le sklenina, je ta metoda neškodljiva. Beljenje zob vedno prilagodimo potrebam in željam posameznika.

Kateri od sistemov beljenja je za pacienta najbolj primeren, se odločimo skupaj po pregledu, glede na občutljivost zob na skelenje in glede na pacientove želje. Pred vsakim postopkom beljenja zob vas naši zobozdravniki napotijo k ustnemu higieniku, da opravite osnovno higiensko fazo odstranjevanja zobnih oblog.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se prijavite na BREZPLAČEN pregled tukaj