PRAVILNIK O SODELOVANJU

Dovoljujem, da terapevti in ostalo usposobljeno osebje Dentalnega centra Clarus po potrebi uporabljajo moje rentgenske posnetke (lokalne, ortopan, CBCT itd.), jemljejo odtise in pripravljajo delovne ter študijske modele, pripravljajo fotografije in izvajajo ostale diagnostične in terapevtske postopke, ki bi pripomogli k ugotovitvi natančne diagnoze in k zdravljenju mojih zdravstvenih potreb. 

 

Po ugotovitvi in razlagi diagnoze dajem terapevtom in pomožnemu osebju vsa pooblastila, da izvedejo celotno predlagano, vsebinsko, časovno, finančno in pojasnjeno oskrbo, s katero smo se vsi strinjali. Dovoljujem uporabo vseh postopkov in orodij, ki bi takšno oskrbo omogočali. 

 

S podpisom tega obrazca soglašam, da pristanem na fotografiranje ali snemanje v medicinsko-zdravstvene, strokovne, učne ali promocijske namene, pri kateri pacientova identiteta ne bo razkrita. Osebje Dentalnega centra Clarus se obvezuje, da bo v primeru javne objave fotografij celotnega obraza, ki razkriva vašo identiteto, predhodno pridobilo posebno dovoljenje z vaše strani in vas o tej nameri tudi obvestilo. S svojim podpisom se odpovedujem kakršnikoli obliki nadomestila danes ali v prihodnosti, ki bi bila vezana na omenjene fotografije/diapozitive. 

 

Seznanjen/a sem s tem, da se končni rezultat in učinek operacije/posega lahko oceni šele 6 mesecev po posegu. Pred opravljenim posegom sem bil obveščen o vseh možnih in (bolj ali manj) verjetnih zapletih v skladu s stroko. Razumem tudi, da je uspeh oskrbe odvisen od reakcije organizma, vrste posega in mojega popolnega sodelovanja ter upoštevanja napotkov osebja. Strinjam se z uporabo anestetikov, pomirjeval in ostalih zdravil, če bi to bilo potrebno. Zavedam se tudi, da uporaba anestetika in ostalih zdravil nosi s sabo določeno, a majhno verjetnost za zaplete, ki so mi bili popolnoma jasno predstavljeni. Zavedam se, da lahko vedno zaprosim za dodatno pojasnilo glede možnih zapletov. 

 

Strinjam se, da je moja odgovornost poravnati vse stroške zobozdravstvene oskrbe, ki se bo izvedla zame oziroma osebe, ki so v moji oskrbi po mojem naročilu. Zavedam se tudi, da se rok plačila izteče na zadnji dan oskrbe, razen, če nismo z Dentalnim centrom Clarus  sklenili drugačnega finančnega načrta. Seznanjen/a sem z garancijo “Dentalni Center Clarus”, ki mi nudi naslednje ugodnosti: 7 - letno garancijo na vse konzervativne rešitve (zalivke, koreninska zdravljenja ipd.) ter na celotno protetično oskrbo. Za uveljavitev garancije morajo biti izpolnjeni vsi naslednji, za moje dolgoročno ustno zdravje, nujni pogoji: 

 

1. redna ustna higiena v skladu z navodili terapevta ali pomožnega osebja 

 

2. redni 3 do 6 mesečni kontrolni pregledi pri terapevtu/higieničarki ter prihod na dogovorjene termine 

 

3. poravnane finančne obveznosti in 

 

4. v celoti dokončana predlagana celostna oskrba. Ne glede na zgoraj navedeno garancije ni možno uveljavljati v primeru pojava zapletov, ki so vedno pojasnjeni pred začetkom celostne oskrbe in, ki se jim ob upoštevanju vseh pravil stroke ni mogoče izogniti ali jih preprečiti. 

 

Zavedam se, da rezerviran termin pomeni mojo odgovornost. V skladu s tem se obvezujem pravočasno (vsaj 48 ur prej) odjaviti svojo odsotnost tako, da ima osebje Dentalnega centra Clarus možnost rezervirati termin naslednjemu pacientu iz čakalne vrste. V primeru nepravočasne odjave termina, se zavedam, da moj izostanek predstavlja za Dentalni center Clarus neposredno poslovno škodo in strošek.  Zato se strinjam, da bom skupaj z rezervacijo vsakega naslednjega termina poravnal tudi znesek za rezervacijo termina v višini 50€, ki se v dogovoru s terapevtom povrne ob plačilu celostne rehabilitacije oziroma terapije. Znesek za rezervacijo termina se obračuna v vseh primerih nepravočasne odjave rezerviranega termina, razen, če je ta posledica nenadne bolezni ali drugega vzroka, ki ga ni bilo mogoče predvideti in zaradi katerega pravočasno obvestilo Dentalnemu centru Clarus objektivno ni bilo mogoče. Načrt posega je del medicinske dokumentacije pacienta, ki se skrbno hrani. 

 

Potrjujem, da s polnim razumevanjem, pri polni zavesti in prostovoljno podpisujem to izjavo (za mladoletne osebe da pisno soglasje starš ali skrbnik).

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Šmartinska 152

SI-1000 Ljubljana

 

O piškotkih

Politika zasebnosti

 

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. 

 

01 810 90 30 ali 051 252 787 

Delovni čas:

pon-pet: 7:00-20:00 

ZA PACIENTE

Koristne informacije in navodila pred prvim obiskom v Dentalnem centru Clarus:

Pred prvim pregledom ali posegom

 

Ob morebitnih zapletih pri posegih boste naprej obveščeni, v izogib nevšečnostim vas seznanjamo z določilom o izvensodni poravnavi:

Določila o izvensodni poravnavi

PRAVILNIK O SODELOVANJU

S pacienti si želimo vzpostaviti profesionalen odnos, saj le tako lahko zagotavljamo kvaliteto in zadovoljstvo, zato z vsemi našimi strankami podpišemo pravilnik o sodelovanju:

Pravilnik o sodelovanju