DomovStoritveparodontalna bolezen

parodontalna bolezen

ZDRAVLJENJE VNETJA DLESNI Z LASERJEM

Parodontalna bolezen je vnetje obzobnih tkiv. Dokler je vneta samo dlesen, to imenujemo gingivitis, ko se vnetje razširi tudi na ostala obzobna tkiva (koreninski cement, pozobnico ter alveolno kost) pa govorimo o parodontitisu. Treba je poudariti, da ima parodontalna bolezen zelo prikrit potek, ker sama bolezen ne povzroča nobenih bolečin. Bolezen lahko traja 20 let, preden pacient ugotovi, da se z njegovimi zobmi nekaj dogaja.  Ponavadi pacienti potarnajo, da so zobje kar na enkrat zelo majavi in postane prehranjevanje velika težava.

 

Pri nas zdravljenje poteka na naslednji način:

1. Odstranijo se zobne obloge nad dlesnijo (zobni kamen). 

2. Čistijo se žepi (pod dlesnijo). 

3. Dezinfekcija in protibakterijsko spiranje žepov. 

4. Laserska terapija obzobnih žepov. 

 

Z uporabo laserja v žepih okoli vsakega zoba brez kirurškega posega opravimo kakovostno odstranitev vnetnih tkiv (t.i. granulacij), globinsko dezinfekcijo in sterilizacijo obzobnih žepkov. S pomočjo laserske svetlobe odstranimo še preostali zobni kamen in bakterije, ki povzročajo propad obzobnih tkiv. Pri tem biološko ne uničujemo mineralov trdih zobnih substanc, saj sta energija in hlajenje na fotoninih laserskih sistemih zelo dobro regulirana in nastavljiva.

 

Čista zobna korenina in zdrava dlesen so predpogoj za uspešno zdravljenje parodontalne bolezni. Poleg tega laserska energija vpliva na tkiva biostimulativno, kar pomeni, da pospešuje regeneracijo dlesni ter celjenje in je zato hitrejše. Z uporabo laserske terapije, se 90% pacientov izogne kirurškemu parodontalnemu zdravljenju.

 

Koliko časa traja parodontalno zdravljenje?

Trajanje zdravljenja parodontalne bolezni je odvisno od prizadetosti obzobnih tkiv. Kot vam je bilo predstavljeno, bo potrebnih več obiskov ustnega higienika v kratkem časovnem razmaku. Zdravljenje in celjenje dlesni lahko traja 3 do 4 mesece. Po zaključeni terapiji, vam ustni higienik odredi termin, na katerem vam ponovno izmeri globino obzobnih žepov in naredi vzdrževalno higiensko fazo.

 

Ustni higienik v sodelovanju z zobozdravnikom ali specialistom parodontologom lahko upočasni napredovanje parodontalne bolezni. Sama bolezen žal ni ozdravljiva. Z rednimi obiski zobozdravnika ali ustnega higienika jo lahko uspešno nadzorujemo in uredimo. Preprečimo lahko tudi, da bi bolezen napredovala do stopnje, ko zobje nimajo več kostne opore in preprosto izpadejo iz čeljusti.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Šmartinska 152

SI-1000 Ljubljana

 

O piškotkih

Politika zasebnosti

 

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. 

 

01 810 90 30 ali 051 252 787 

Delovni čas:

pon-pet: 7:00-20:00 

ZA PACIENTE

Koristne informacije in navodila pred prvim obiskom v Dentalnem centru Clarus:

Pred prvim pregledom ali posegom

 

Ob morebitnih zapletih pri posegih boste naprej obveščeni, v izogib nevšečnostim vas seznanjamo z določilom o izvensodni poravnavi:

Določila o izvensodni poravnavi

PRAVILNIK O SODELOVANJU

S pacienti si želimo vzpostaviti profesionalen odnos, saj le tako lahko zagotavljamo kvaliteto in zadovoljstvo, zato z vsemi našimi strankami podpišemo pravilnik o sodelovanju:

Pravilnik o sodelovanju

 

prijava na pregled