DomovStoritvepekoč jezik

pekoč jezik

PEKOČ JEZIK

Vzroki pekočega jezika so lahko različni. Tudi trajanje pekočine na jeziku je lahko kratkotrajno ali dlje časa trajajoče. Ponavadi so kratkotrajne pekočine posledica pekoče hrane, pretiranega kajenja ali pitja alkohola. Dolgotrajno pekoče stanje jezika ali pa na splošno vnetja sluznice v ustni votlini, tudi po notranji strani lic, pod jezikom in na nebu imenujemo oralni mukozitis. Oralni mukozitis je največkrat tudi stranski učinek zdravljenja onkoloških pacientov. Še posebej pri radioterapijah, lahko tudi po kemoterapijah. Oralni mukozitis se zdravi s fotobiomodulacijo, kar pomeni, da z nizkimi energijami laserske svetlobe regeneriramo celice na nivoju njihovega jedra. 

KAJ JE FOTOBIOMODULACIJA?

Terapija s svetlobo spodbuja fotobiološke procese v celicah, ki so potrebni za zdravo delovanje celotnega organizma. Takšnemu uravnavanju celičnih procesov strokovno pravimo fotobiomodulacija. Po zaslugi fotobiomodulacije imajo poškodovane celice več energije, njihove membrane postanejo odpornejše in celice imajo večjo sposobnost obnavljanja. Zaradi večje prekrvavitve celica dobi več hranil. Boljši pretok limfe poskrbi za izločanje odpadlih produktov metabolizma. Dokazano učinkuje na nastajanje fibroblastov (celice vezivnega tkiva), pospešuje sintezo kolagena in stimulira sproščanje rastnih dejavnikov ter tako pospeši regeneracijo poškodovanega tkiva.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Šmartinska 152

SI-1000 Ljubljana

 

O piškotkih

Politika zasebnosti

 

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. 

 

01 810 90 30 ali 051 252 787 

Delovni čas:

pon-pet: 7:00-20:00 

ZA PACIENTE

Koristne informacije in navodila pred prvim obiskom v Dentalnem centru Clarus:

Pred prvim pregledom ali posegom

 

Ob morebitnih zapletih pri posegih boste naprej obveščeni, v izogib nevšečnostim vas seznanjamo z določilom o izvensodni poravnavi:

Določila o izvensodni poravnavi

PRAVILNIK O SODELOVANJU

S pacienti si želimo vzpostaviti profesionalen odnos, saj le tako lahko zagotavljamo kvaliteto in zadovoljstvo, zato z vsemi našimi strankami podpišemo pravilnik o sodelovanju:

Pravilnik o sodelovanju

 

prijava na pregled