Clarusov portalClarusov nasmehPopolna preobrazba nasmeha

Popolna preobrazba nasmeha

15.07.2020

V Dentalnem centru Clarus zelo radi izvajamo celostne estetske preobrazbe. Tokrat vam predstavljamo pacientko, ki si je zaželela celotno oskrbo zob in lep, nov nasmeh. Pri prejšnjem zobozdravniku so jo prepričevali, da za njen nasmeh ne morejo narediti nič več, s čimer se ni mogla sprijazniti. 

Ko je prišla v naš center, smo pričeli s prvim pregledom in celotno diagnostiko. Skupaj s pacientko smo izdelali načrt in se počasi, vendar vztrajno lotili celostne preobrazbe zob. Najprej smo želeno končno stanje simulirali na računalniku ter ga nato s pomočjo prednaredka prenesli neposredno v usta. Po opravljeni higienski fazi in luščenju ter glajenju korenin smo z uporabo laserja Fotona kirurško podaljšali klinične krone vseh zob. Ko smo bili z načrtovanim posegom zadovoljni, smo se najprej lotili dviga znižanega griza (vertikalna komponenta) v stranskem predelu zob z izdelavo keramičnih onlejev na vseh ličnikih in kočnikih. Z dvigom griza in postavitvijo novih okluzijskih razmer smo dobili zadosten prostor za izdelavo estetskih, porcelanskih lusk na podočnikih in sekalcih. Zobne luske so keramični zobni nadomestki, s pomočjo katerih nadomestimo manjkajočo zobno sklenino. Hkrati lahko spremenimo barvo, obliko in dimenzijo zob. So tako tanke, da za njihovo izdelavo ne potrebujemo invazivnega pristopa in zako zelo malo zbrusimo površino zob.

Na fotografijah si lahko ogledate vse faze in končni rezultat preobrazbe. Pacientka je z njim zadovoljna in hvaležna zobozdravstvenemu timu, da ji je pričaral popolnoma nov in naraven izgled. Če si tudi sami želite estetske preobrazbe, ne odlašajte in nas pokličite čim prej. Že jutri se lahko tudi vi brezskrbno in široko nasmehnete.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.