DomovStoritveEstetsko zobozdravstvo

Estetsko zobozdravstvo

Ekipa Dentalnega centra Clarus ima bogate izkušnje z ekstremnimi zobnimi preobrazbami. Še tako poškodovano zobovje ali nasmeh z večjimi estetskimi težavami, lahko v našem centru uredimo v zdrav in privlačen nasmeh, v najkrajšem možnem času. Nudimo pester izbor estetskih rešitev, ki jih ekipa Dentalnega centra ustvarja s pomočjo najnovejše tehnologije.

Porcelanske luske

S porcelanskimi luskami estetsko rešujemo zobe, kadar so ti premajhni ali pa je njihova zunanja površina uničena do te mere, da se je na da več zadovoljivo popraviti na bolj konzervativne načine. Porcelanske luske so lahko pri lažjih oblikah krivih zob odlična rešitev za ravnanje nasmeha namesto ortodontskega aparata. Za izdelavo porcelanskih lusk je potrebna izredna natančnost ter usklajenost zobozdravstvenega in laboratorijskega tima, saj z njimi ohranimo precej zdrave zobovine, ki bi jo sicer odbrusili pri izdelavi porcelanskih prevlek.

Preoblikovanje dlesni

Za dosego maksimalnega estetskega efekta je večkrat potrebno preoblikovati dlesni. Odlične rezultate v teh primerih največkrat dosežemo kar z laserjem. Kljub temu, da so estetske zahteve pacientov pretežno vezane na sprednje zobe, lahko s preoblikovanjem dlesni na stranskih in zadnjih zobeh močno pripomoremo k boljšemu končnemu izgledu. Kar 14% žensk in 7% moških ima preveč vidne dlesni ali tako imenovani "gummy smile".

Poravnava zob

Poravnava zob že dolgo ni več domena le mladostnikov. Zaradi funkcijskih izboljšav pri grizenju in žvečenju hrane ter dolgoletnih želja po lepem nasmehu, so takšni ali drugačni ortodontski aparati vse bolj zaželeni tudi pri odraslih. Nove hitre in manj vidne ortodontske metode so pripeljale do tega, da se vse več odraslih odloči za poravnavo svojih zdravih zob. Nudimo hitre in jasno odstranljive naprave, kot sta Invisalign in Orthocaps. Nudimo tudi fiksne ortodontske naprave z nosilci v barvah zob ali s prozornimi nosilci (Damon sistem) in Incognito, ki je skrit v notranjosti.

Porcelanski inleji in onleji

Porcelanske zalivke (inleji) ali onleji so polnila iz porcelana, ki se prilegajo v ali na zob. Te svetujemo, kadar je premalo zobne strukture za predvidljivo podporo bele zalivke, vendar pa je še dovolj zoba, da še ni potrebno izdelati porcelanske prevleke, ki je indicirana pri bolj uničenem zobu. Porcelanski inlej / onlej se največkrat dokonča v dveh do treh sejah. Pri prvem obisku se odstrani zobna gniloba ali stara plomba. Odvzame se natančen odtis zoba in vstavimo začasno belo zalivko oziroma začasen cement. Naš zobotehnik nato s pomočjo računalniškega skeniranja in izdelave 3D modela ustvari po meri izdelan porcelanski inlej ali onlej v laboratoriju. Druga seja je nekaj dni kasneje, ko inlej ali onlej samo še prilepimo na zob. Porcelanski inlej ali onlej se popolnoma prilega zobu, natančnost izdelka je do 40 mikronov in tesni z vseh strani. Velika prednost porcelanskih inlejev in onlejev je, da so veliko bolj obstojni kot bele zalivke, saj je njihova življenjska doba 30 let. Zalivke večkrat zmanjšajo moč zoba, medtem ko lahko inlej ali onlej praktično moč zoba poveča.

Endodontska krona

Vse večkrat se namesto klasičnih kovinskih in tudi sodobnih kompozitnih zatičkov, za dokončno oskrbo zoba po endodontskem zdravljenju, uporablja endodontska krona. Strokovnjaki po svetu svetujejo, da se čim manj posega v notranjost, že tako oslabljenega zoba, zaradi koreninskega zdravljenja in da se zob v najkrajšem možnem času dokončno restavrira. Endodontska krona je tehnično gledano kombinacija onleja, zatička in prevleke, narejena pa je lahko iz kompozita, porcelana ali mešanice kompozita in porcelana. Za material se odločimo na podlagi prizadetosti kronskega dela zoba in korenine.

Mostički

Mostički so lahko podprti bodisi s pomočjo okoliških zob ali z vsadki. Mostovi so izdelani razmeroma hitro in poceni, njihova pomanjkljivost pa je, da je potrebno zobe, ki se uporabljajo za podporo mostu, obrusiti in narediti prostor za most. Mostovi imajo povezane zobe med seboj, tako z zobno nitko ne moremo med njimi in posledično ne čistimo medzobnih prostorov. Moramo pa s posebno zobno nitko čistiti prostor pod mostički. Še vedno pa zobe in mostičke normalno ščetkamo, kot smo to opravljali do sedaj.

Inlej mostovi

Inlej mostovi so hibridi med klasičnimi mostički in keramičnimi inleji. Narejeni so iz cirkonija, njihova prednost pred klasičnimi mostovi pa je, da nam ni treba obrusiti celotnega zoba, pač pa največkrat izkoristimo praznino, ki nastane na zobeh zaradi odstranitve stare plombe. 

Implantati

Vsadki so sodoben način nadomestitve manjkajočih zob. Vsadek je postavljen v kost na mesto, kjer je bil predhodno izgubljen zob. Ko se vgradi v kost, se lahko prazen prostor zapolni s posameznimi prevlekami ali pa na vsadke vežemo mostove. Vsadki se lahko uporabijo tudi za podporo proteze. So relativno dragi in zahtevajo čas, saj se morajo povezati s kostjo. Vendar pa tvorijo zelo dobro osnovo za podporo. Kadar se uporabljajo za zamenjavo enega samega manjkajočega zoba ali več zob z ločenimi prevlekami, boste z zobno nitko zlahka prišli med njih, tako kot pri naravnih zobeh.

Bele zalivke

Glavna prednost belih zalivk je lep estetski in naravni videz. Mnogi ljudje so upravičeno zaskrbljeni zaradi morebitnih tveganj ob vsebnosti živega srebra pri amalgamskih plombah in se zato velikokrat odločijo za menjavo stare zalivke za novo belo plombo. V povprečju naj bi bila življenjska doba belih zalivk od 7-10 let. Bele zalivke vam svetujemo v primeru, ko je votlina, ki jo moramo zapolniti ali zamenjati stare zalivke, majhne do srednje velikosti. Ko je potrebna večja nadomestitev zoba, se je veliko bolje odločiti za porcelanski vložek (inlej) ali porcelanski onlej. Odstranjevanje starih sivih zalivk pri nas poteka z zaščitno opno in posebnim vakumskim sesalcem, tako da absolutno izključimo možnost vdihavanja ali požiranja amalgamskih ostankov.

Beljenje zob

Le kdo si ne želi bolj belih zob in bleščečega nasmeha? V Dentalnem centru Clarus uporabljamo najbolj kakovostna belila in sodobne tehnike, ki zagotavljajo dolgotrajne rezultate. Pri nas opravljamo beljenje zob s pomočjo laserske tehnologije in beljenje zob, ki ga pacient pod nadzorom zobozdravnika ali ustnega higienika izvaja doma.

 

Beli zobje so svetovni trend in posledično je na trgu veliko izdelkov ter načinov za beljenje zob. Preden se odločite za ta estetski poseg, se je dobro posvetovati z vašim zobozdravnikom. Ta vam bo znal najbolje svetovati, katero tehniko ali sredstvo uporabiti, saj postopek beljenja ne deluje enako pri vseh. To je odvisno od vaše naravne barve zob in stopnje obarvanosti. Prav tako je potreben predhoden posvet tudi, če imate zalivke ali mostičke, saj belilo ne vpliva na te materiale. Pred vsakim postopkom beljenja zob vas naši zobozdravniki napotijo k ustnemu higieniku, da opravite osnovno higiensko fazo odstranjevanja zobnih oblog.

Beljenje zob doma

Beljenje z gelom Ultradent Opalescence Boost se odlično obnese na močno zabarvanih zobeh in pri raznih zabarvanjih zaradi jemanja tetraciklinov (snov, ki ga vsebuje antibiotik) v otroštvu. Z njim lahko dodatno posvetlimo samo del zoba, kjer je temnejši, tako da dobimo enakomerno svetlost cele površine. Zobozdravnik nežno spolira vaše zobe in nato namesti zaščitno pregrado za dlesni. Nato nanese belilni gel in ga po določenem času izpere. Postopek se nekajkrat ponovi. S tem dosežemo posvetlitev temnih zob, lahko tudi do 6 odtenkov v samo eni uri. Na podlagi odtisa vaših zob vam lahko naredimo tudi opornice, s katerimi zobe belite doma, preko noči. Postopek je enostaven, učinkovit, vendar traja vsaj 14 dni.

Lasersko beljenje zob

Laser je eden od sodobnih tehnoloških pripomočkov, ki zobozdravnikom močno olajšujejo delo na številnih področjih zobozdravstva in odlične rezultate imamo tudi pri storitvah laserskega beljenja zob. Lasersko beljenje zob je hitra in učinkovita metoda za bolj bleščeč nasmeh, že pri enem samem obisku lahko zobe posvetlimo tudi do 8 odtenkov. Postopek je neboleč.

 

Kateri od sistemov beljenja je za pacienta najbolj primeren, se odločimo skupaj po pregledu, glede na občutljivost zob na skelenje in glede na pacientove želje. Pred vsakim postopkom beljenja zob vas naši zobozdravniki napotijo k ustnemu higieniku, da opravite osnovno higiensko fazo odstranjevanja zobnih oblog.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Grška ulica 13

BTC LJUBLJANA

SI-1000 Ljubljana

 

O piškotkih

Politika zasebnosti

 

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Naročnanje pacientov je možno od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ure.

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. 

 

01 810 90 30 ali 051 252 787 

Delovni čas:

pon-pet: 7:00-20:00 

ZA PACIENTE

Koristne informacije in navodila pred prvim obiskom v Dentalnem centru Clarus:

Pred prvim pregledom ali posegom

 

Ob morebitnih zapletih pri posegih boste naprej obveščeni, v izogib nevšečnostim vas seznanjamo z določilom o izvensodni poravnavi:

Določila o izvensodni poravnavi

PRAVILNIK O SODELOVANJU

S pacienti si želimo vzpostaviti profesionalen odnos, saj le tako lahko zagotavljamo kvaliteto in zadovoljstvo, zato z vsemi našimi strankami podpišemo pravilnik o sodelovanju:

Pravilnik o sodelovanju