Implantologija

Implantologija je eno vodilnih področij v Dentalnem centru Clarus. Številne prednosti, ki jih sodobna implantologija omogoča, so razlog za zadovoljstvo naših pacientov. Z implantati vam namreč na najsodobnejši način spet lahko povrnemo samozavesten in sproščen nasmeh, ki za razliko od klasičnih mostičkov ne zahteva brušenja vaših lastnih zob, hkrati pa implantat zagotavlja čvrst in funkcionalen zobni nadomestek, ki ga je praktično nemogoče razlikovati od naravnih zob. Poleg tega vsadek preprečuje nadaljnjo izgubo kosti, saj s silami, ki jih prenaša na kost, deluje stimulativno na njo in s tem ohranja njen volumen.

 

Z implantati si na najsodobnejši način spet lahko povrnemo samozavesten in sproščen nasmeh, ki za razliko od klasičnih mostičkov ne zahteva brušenja naših lastnih zob, hkrati pa implantat zagotavlja čvrst in funkcionalen zobni nadomestek, ki ga je praktično nemogoče razlikovati od naravnih zob. Poleg tega vsadek preprečuje nadaljnjo izgubo kosti, saj s silami, ki jih prenaša na kost, nanjo deluje stimulativno in s tem ohranja njen volumen.

 

Zobni vsadek je nadomestek zobne korenine. Uvrtamo ga v čeljustno kost in nadgradimo z umetnim zobom. Uporabljajo se že več desetletij in statistične študije kažejo več kot 95-odstotno uspešnost v desetletnem obdobju. Za dolgoročni uspeh implantno-protetične rešitve so izjemnega pomena redne kontrole pri zobozdravniku in temeljita vsakodnevna ustna higiena. Kakor naravni zobje so tudi implantati dovzetni za nastanek in razvoj parodontalne bolezni (periimplantitis), zato je redna kontrola plaka izjemnega pomena za dolgoročni uspeh take terapije.

Vendar pa ni vsak pacient primeren za implantate. Pri pacientih s slabo ustno higieno so implantati obsojeni na propad. Implantati namreč niso odporni proti zobnim oblogam in jih ob nečistoči prav tako napadajo bakterije. Implantni mukozitis in periimplantitis sta najpogostejši bolezni implantatov, zato mora kirurg, ki je implantat vstavil, ali zobozdravnik, ki je implantat nadgradil, redno spremljati stanje vsadkov. Kontrola je obvezna na od štiri do šest mesecev.

 

Zobozdravnik najprej naredi tridimenzionalno sliko brezzobega predela. S tem vidi, kam, kako in kakšen implantat lahko vstavi glede na debelino in višino kosti. Kirurg vstavi implantat, nato počaka tri mesece, da se integrira v kost. Po treh mesecih implantat odgrnejo in začnejo formirati dlesni. Po treh tednih lahko s končno prevleko končajo delo tako, da krono zacementirajo ali privijejo na implantat. Zobni vsadki so iz titanijevih zlitin in biokompatibilni, tako da jih telo sprejme. Največkrat so iz enakega materiala kot kolčne proteze.

 

V večini primerov so implantati primerna rešitev, včasih pa so vendarle druge rešitve optimalnejše. V z vsakim posameznikom temeljito pogovorimo in predstavimo tudi druge rešitve. 

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Šmartinska 152

SI-1000 Ljubljana

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. Pokličete nas lahko na:

 

01 810 90 30 I 051 252 787

LJ: pon-čet: 7:00-21:00 in petek: 8:00-16:00

CE: torek: 13:30-20:00, sreda in četrtek: 8:00-14:30

PLAČILNI POGOJI

Brezskrbnost je vodilo naše obravnave, zato nudimo vrsto ugodnih plačilnih pogojev na obroke in popuste na določene kartice, ki Vam ga bo naše osebje z veseljem predstavilo.

GARANCIJA

Na vse storitve v Dentalnem centru Clarus dobite 100% garancijo za dobo sedmih let, pod pogoji, ki vam jih določi Dentalni center Clarus in s katerimi boste seznanjeni pred načrtovanimi posegi.