parodontologija

Parodontalna bolezen je vnetje obzobnih tkiv. Dokler je vneta samo dlesen, to imenujemo gingivitis, ko pa se vnetje razširi tudi na druga obzobna tkiva (koreninski cement, pozobnico in alveolno kost), govorimo o parodontitisu. Večina ljudi, ki ima parodontalno bolezen, se tega ne zaveda. Še posebej v zgodnji fazi je bolezen zelo redko boleča. Ko pa se pojavijo bolečine, je večinoma že prepozno, da bi lahko rešili zob.

 

Brez natančnega pregleda ne moremo ugotoviti, kako zdrava ali prizadeta so obzobna tkiva. Dejstvo je, da za celovit pregled ustne votline ni dovolj pet minut, kolikor traja povprečen pregled v zobozdravstveni ordinaciji. To je skrb zbujajoč podatek, a lahko vas pomirimo.

 

V našem dentalnem centru:

• ugotovimo stanje dlesni, kako globoki so žepi, kako poškodovana je kost, kje so mehke in trde zobne obloge
• ugotovimo, kje je vnetje in njegovo stopnjo
• ugotavljamo dejavnike tveganja in povezavo ustnega zdravja s telesnim

Parodontoza ni ozdravljiva bolezen, lahko pa jo uredimo do te mere, da zelo upočasnimo njeno napredovanje. Za to so potrebne redne kontrole plaka, odlična ustna higiena in treba se je držati navodil naših strokovnjakov. Ob tem vam nudimo tudi vsa podporna zdravljenja od klorheksidina do kirurške in laserske terapije, praktično vse kar je potrebno.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Šmartinska 152

SI-1000 Ljubljana

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. Pokličete nas lahko na:

 

01 810 90 30 I 051 252 787

LJ: pon-čet: 7:00-21:00 in petek: 8:00-16:00

CE: torek: 13:30-20:00, sreda in četrtek: 8:00-14:30

PLAČILNI POGOJI

Brezskrbnost je vodilo naše obravnave, zato nudimo vrsto ugodnih plačilnih pogojev na obroke in popuste na določene kartice, ki Vam ga bo naše osebje z veseljem predstavilo.

GARANCIJA

Na vse storitve v Dentalnem centru Clarus dobite 100% garancijo za dobo sedmih let, pod pogoji, ki vam jih določi Dentalni center Clarus in s katerimi boste seznanjeni pred načrtovanimi posegi.