DomovStoritveparodontologija

parodontologija

Parodontalna bolezen je vnetje obzobnih tkiv. Dokler je vneta samo dlesen, to imenujemo gingivitis, ko pa se vnetje razširi tudi na druga obzobna tkiva (koreninski cement, pozobnico in alveolno kost), govorimo o parodontitisu. Večina ljudi, ki ima parodontalno bolezen, se tega ne zaveda. Še posebej v zgodnji fazi je bolezen zelo redko boleča. Ko pa se pojavijo bolečine, je večinoma že prepozno, da bi lahko rešili zob.

 

Brez natančnega pregleda ne moremo ugotoviti, kako zdrava ali prizadeta so obzobna tkiva. Dejstvo je, da za celovit pregled ustne votline ni dovolj pet minut, kolikor traja povprečen pregled v zobozdravstveni ordinaciji. To je skrb zbujajoč podatek, a lahko vas pomirimo.

 

V našem dentalnem centru:

• ugotovimo stanje dlesni, kako globoki so žepi, kako poškodovana je kost, kje so mehke in trde zobne obloge
• ugotovimo, kje je vnetje in njegovo stopnjo
• ugotavljamo dejavnike tveganja in povezavo ustnega zdravja s telesnim

Parodontitis ni ozdravljiva bolezen, lahko pa jo uredimo do te mere, da zelo upočasnimo njeno napredovanje. Za to so potrebne redne kontrole plaka, odlična ustna higiena in treba se je držati navodil naših strokovnjakov. Ob tem vam nudimo tudi vsa podporna zdravljenja od klorheksidina do kirurške in laserske terapije, praktično vse kar je potrebno.

 

V Dentalnem centru Clarus se poslužujemo najbolj naprednih tehnologij, zato izvajamo tudi lasersko zdravljenje parodontalne bolezni. Uporabljamo najboljši medicinski laser na svetu, znamke Fotona, ki daje odlične rezultate po samih posegih. 

 

KAKO POTEKA LASERSKO ZDRAVLJENJE PARODONTALNE BOLEZNI?

 

Z uporabo laserja v žepih okoli vsakega zoba brez kirurškega posega opravimo kakovostno odstranitev vnetnih tkiv (t.i. granulacij), globinsko dezinfekcijo in sterilizacijo obzobnih žepkov. S pomočjo laserske svetlobe odstranimo še preostali zobni kamen in bakterije, ki povzročajo propad obzobnih tkiv. Pri tem biološko ne uničujemo mineralov trdih zobnih substanc, saj sta energija in hlajenje na fotoninih laserskih sistemih zelo dobro regulirana in nastavljiva.

Čista zobna korenina in zdrava dlesen so predpogoj za uspešno zdravljenje parodontalne bolezni. Poleg tega laserska energija vpliva na tkiva biostimulativno, kar pomeni, da pospešuje regeneracijo dlesni ter celjenje in je zato hitrejše. Z uporabo laserske terapije, se 90% pacientov izogne kirurškemu parodontalnemu zdravljenju.

 

KOLIKO ČASA TRAJA PARODONTALNO ZDRAVLJENJE?

 

Trajanje zdravljenja parodontalne bolezni je odvisno od prizadetosti obzobnih tkiv. Kot vam je bilo predstavljeno, bo potrebnih več obiskov ustnega higienika v kratkem časovnem razmaku. Zdravljenje in celjenje dlesni lahko traja 3 do 4 mesece. Po zaključeni terapiji, vam ustni higienik odredi termin, na katerem vam ponovno izmeri globino obzobnih žepov in naredi vzdrževalno higiensko fazo.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Grška ulica 13

BTC LJUBLJANA

SI-1000 Ljubljana

 

O piškotkih

Politika zasebnosti

 

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Naročnanje pacientov je možno od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ure.

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. 

 

01 810 90 30 ali 051 252 787 

Delovni čas:

pon-pet: 7:00-20:00 

ZA PACIENTE

Koristne informacije in navodila pred prvim obiskom v Dentalnem centru Clarus:

Pred prvim pregledom ali posegom

 

Ob morebitnih zapletih pri posegih boste naprej obveščeni, v izogib nevšečnostim vas seznanjamo z določilom o izvensodni poravnavi:

Določila o izvensodni poravnavi

PRAVILNIK O SODELOVANJU

S pacienti si želimo vzpostaviti profesionalen odnos, saj le tako lahko zagotavljamo kvaliteto in zadovoljstvo, zato z vsemi našimi strankami podpišemo pravilnik o sodelovanju:

Pravilnik o sodelovanju