DomovStoritveustna higiena

ustna higiena

Večina ljudi je prepričanih, da dobro skrbi za ustno higieno z vsakodnevnim ščetkanjem zob, a že pri prvem obisku ustnega higienika se prepričajo, da živijo v zmoti.

 

Ob obisku ustnega higienika boste izvedeli, ali uporabljate primerne in dovolj kvalitetne pripomočke za vsakodnevno ustno higieno. Ustni higienik ob pregledu ugotovi, katera so tista mesta v našem zobovju, ki so idealna za zastajanje zobnih oblog in ostankov hrane. Taka mesta so kritična za razvoj zobne gnilobe in vnetja obzobnih tkiv. Z demonstracijo pravilne uporabe pripomočkov za čiščenje ustne votline vas bo naučil temeljitega in natančnega čiščenja zob. Ustni higienik vam bo izmeril tudi prizadetost obzobnih tkiv (dlesni in kosti). To stori z merjenjem globine prizadete dlesni, z merjenjem količine plaka in prisotnostjo krvavitev ob posameznih merjenjih. Sledi profesionalno čiščenje zob, kar pomeni, da odstrani zobni kamen in jih spolira.

 

Tako očiščeni zobje so zelo gladki, na gladke zobe pa se zobne obloge težje oprimejo, zato je tako očiščene zobe tudi v domači kopalnici lažje čistiti. Pri pacientih s parodontalno boleznijo opravlja čiščenje žepkov med dlesnijo in zobom in skrbi za pripravo pacientov pred napotitvijo na kirurški poseg (reženjsko operacijo). Ustni higienik v sodelovanju z zobozdravnikom ali specialistom parodontologom lahko upočasni napredovanje parodontalne bolezni. Primarna naloga ustnega higienika je, da vsakega posameznika spodbuja, da prevzame odgovornost za svoje oralno zdravje.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Grška ulica 13

BTC LJUBLJANA

SI-1000 Ljubljana

 

O piškotkih

Politika zasebnosti

 

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Naročnanje pacientov je možno od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ure.

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. 

 

01 810 90 30 ali 051 252 787 

Delovni čas:

pon-pet: 7:00-20:00 

ZA PACIENTE

Koristne informacije in navodila pred prvim obiskom v Dentalnem centru Clarus:

Pred prvim pregledom ali posegom

 

Ob morebitnih zapletih pri posegih boste naprej obveščeni, v izogib nevšečnostim vas seznanjamo z določilom o izvensodni poravnavi:

Določila o izvensodni poravnavi

PRAVILNIK O SODELOVANJU

S pacienti si želimo vzpostaviti profesionalen odnos, saj le tako lahko zagotavljamo kvaliteto in zadovoljstvo, zato z vsemi našimi strankami podpišemo pravilnik o sodelovanju:

Pravilnik o sodelovanju