ustna higiena

Večina ljudi je prepričanih, da dobro skrbi za ustno higieno z vsakodnevnim ščetkanjem zob, a že pri prvem obisku ustnega higienika se prepričajo, da živijo v zmoti.

 

Ob obisku ustnega higienika boste izvedeli, ali uporabljate primerne in dovolj kvalitetne pripomočke za vsakodnevno ustno higieno. Ustni higienik ob pregledu ugotovi, katera so tista mesta v našem zobovju, ki so idealna za zastajanje zobnih oblog in ostankov hrane. Taka mesta so kritična za razvoj zobne gnilobe in vnetja obzobnih tkiv. Z demonstracijo pravilne uporabe pripomočkov za čiščenje ustne votline vas bo naučil temeljitega in natančnega čiščenja zob. Ustni higienik vam bo izmeril tudi prizadetost obzobnih tkiv (dlesni in kosti). To stori z merjenjem globine prizadete dlesni, z merjenjem količine plaka in prisotnostjo krvavitev ob posameznih merjenjih. Sledi profesionalno čiščenje zob, kar pomeni, da odstrani zobni kamen in jih spolira.

 

Tako očiščeni zobje so zelo gladki, na gladke zobe pa se zobne obloge težje oprimejo, zato je tako očiščene zobe tudi v domači kopalnici lažje čistiti. Pri pacientih s parodontalno boleznijo opravlja čiščenje žepkov med dlesnijo in zobom in skrbi za pripravo pacientov pred napotitvijo na kirurški poseg (reženjsko operacijo). Ustni higienik v sodelovanju z zobozdravnikom ali specialistom parodontologom lahko upočasni napredovanje parodontalne bolezni. Primarna naloga ustnega higienika je, da vsakega posameznika spodbuja, da prevzame odgovornost za svoje oralno zdravje.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na

PODATKI PODJETJA

Clarus dental in partnerji d.o.o.

Šmartinska 152

SI-1000 Ljubljana

Sledite nam:

NUJNA POMOČ

Ob bolečih in nesrečnih situacijah vam uredimo termin čimprej, najkasneje pa v roku 24 ur. Pokličete nas lahko na:

 

01 810 90 30 I 051 252 787

LJ: pon-čet: 7:00-21:00 in petek: 8:00-16:00

CE: torek: 13:30-20:00, sreda in četrtek: 8:00-14:30

PLAČILNI POGOJI

Brezskrbnost je vodilo naše obravnave, zato nudimo vrsto ugodnih plačilnih pogojev na obroke in popuste na določene kartice, ki Vam ga bo naše osebje z veseljem predstavilo.

GARANCIJA

Na vse storitve v Dentalnem centru Clarus dobite 100% garancijo za dobo sedmih let, pod pogoji, ki vam jih določi Dentalni center Clarus in s katerimi boste seznanjeni pred načrtovanimi posegi.