Clarusov portalBlogNovoletna zaobljuba 2022

Novoletna zaobljuba 2022

09.01.2022

Novo leto naj bi že po defoltu bilo začetek nečesa novega. Novo, leto. Sam nikoli nisem bil pristaš novoletnih zaobljub oziroma zelo rad sem jih poslušal pri drugih, nikoli pa si jih nisem sam postavljal.

Razen mogoče v začetku leta 2020 sem bil pa res prepričan, da s tako norijo in hitrostjo pač ne gre več naprej in da bo treba nekaj narediti, da upočasnimo naš planet. Že sredi marca leta 2020 sem ugotovil, da več kot očitno nisem bil edini in da je globalna mantra uspela.

Svet se je ustavil. Če pustimo vzrok in način, kako se je ustavil in ostanemo samo pri tem dejstvu, potem mi, oziroma nam, je uspelo. Od takrat sta minili že skoraj dve leti, svet se je začel z isto hitrostjo vrteti nazaj, vseskozi ima na obrazu masko in v roki QR kodo. 

Praktično vse gospodarske panoge so se nekako morale prilagoditi novim pravilom na trgu, nekatere dejavnosti so se izčrpale in propadle, nekatere so z novimi načini delovanja in poslovanja  pridobile na vrednosti in rastejo. 

V zadnjih dveh letih se seveda vse primerjave poslovne uspešnosti nanašajo na leto 2019, ko je bilo zadnje leto debelih krav prejšnjega desetletja. Kaj točno se je dogajalo v panogi zobozdravstva lahko povem predvsem in samo iz naših izkušenj. Prvih nekaj mesecev zaprtja države leta 2020 so bili pacienti zelo prikrajšani za zobozdravstveno oskrbo, saj je bilo takrat po Sloveniji odprtih zgolj sedem vstopnih točk, zaradi zajezitve pandemije pa so lahko ljudje dobivali zgolj nujno prvo pomoč. Po končanem prvem valu so ljudje počasi, a vztrajno začeli prihajat nazaj v ordinacije, vendar se obrat strank, kakršnega smo bili vajeni pred epidemijo, vse do danes še ni ponovil.

V vseh naslednjih valovih epidemije so bila vrata ordinacij vedno odprta, seveda pod določenimi pogoji, ki so bili sprejeti s strani regulative za zajezitev epidemije. Na dnevni bazi je v praksi to pomenilo spremembe urnika tik pred zdajci zaradi pravkar odpovedanega termina zaradi karanten, rizičnih stikov in obolenj. Seveda je težko v takšnih razmerah optimizirati urnike in sestavljati časovni mozaik, pa vendar smo do danes ostali in kot zgleda v novem letu, so zaobljube nekaterih posameznikov obrodile sadove. Trend polnjenja urnikov se izboljšuje in to me seveda navdaja z optimizmom in željo po nadgradnji in napredku.

Želja po nadgradnji in napredku pa je bila prisotna vedno bolj tudi z željo po osamosvojitvi in to se bo v letu 2022 tudi zgodilo. Selimo se iz prostorov Diagnostičnega centra na drugo lokacijo, ki naj zaenkrat še ostane skrivnost. Februarja bo natanko sedem let odkar sem prevzel Dentalni center Clarus. Izgleda, da je dejansko sedem let tista številka, ki že sama po sebi potencira spremembe, da seveda ne omenim leta, ki je pred nami in za katero že ptički na vejah čivkajo, da bo leto sprememb. Kako, s kom in kje bomo nadaljevali pot, vas bomo seveda sproti in redno obveščali.

S tem dejanjem pa sem hočeš, nočeš začrtal novoletno zaobljubo in si zadal nov načrt.

Avtor:

Mihael Vrčkovnik, dr.dent.med.

zobozdravnik in lastnik Dentalnega centra Clarus

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.