Clarusov portalClarusov nasmehImplantatno podprta proteza

Implantatno podprta proteza

12.06.2019

V našem dentalnem centru se na žalost prepogosto srečamo s situacijo, ko pacienti še niso zadosti poučeni o bolezni obzobnih tkiv oziroma parodontalni bolezni. Zato prihajajo z nezdravljeno napredovano parodontalno boleznijo, ki je ni več mogoče omejiti. Tako je treba vse majave, parodontalno prizadete zobe, izpuliti.

Po ekstrakcijah izdelamo začasne totalne zobne proteze, ki pacientom omogočajo normalno hranjenje in pripomorejo k lepemu izgledu. Nato po treh mesecih napravimo rentgenski CBCT posnetek, s pomočjo katerega lahko načrtujemo vstavitev zobnih vsadkov ali implantatov.

V večini primerov se zaradi anatomije obeh čeljustnic odločimo za vstavitev štirih implantatov v zgornjo čeljust in dveh implantatov v spodnjo čeljust. Na vstavljenih implantatih lahko izdelamo implantantno podprto totalno protezo, ki je zaradi sidranja na implantatih zelo stabilna rešitev za paciente. S pomočjo proteze zelo dobro posnemamo izgled zob in obzobnih tkiv ter tako pričaramo naraven videz.

Pacienti so s tovrstno protetično oskrbo zelo zadovoljni, saj lahko brezskrbno uživajo v hrani, obenem pa njihovi zobje še lepo izgledajo. Ob tem je treba poudariti, da je zelo pomembno, da pacienti tudi po vstavitvi implantatov in izdelavi dokončnih protez, z rednimi čiščenji in kontrolami vzdržujejo ustrezno stanje v ustni votlini.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na