Clarusov portalInfodentLasersko zobozdravstvo

Lasersko zobozdravstvo

17.07.2018

Laser je sodoben pripomoček v zobozdravstvu, ki s pomočjo posebne svetlobe oziroma energije laserskega žarka učinkuje specifično in selektivno le na točno določena (ob)zobna tkiva, medtem ko ostala tkiva v neposredni okolici ostanejo povsem nepoškodovana.

Laserska svetloba ima v zobozdravstvu zelo širok razpon delovanja in uporabe. V Dentalnem centru Clarus laser pretežno uporabljamo kot podporno zdravljenje parodontalnih bolezni, pri estetskih korekturah dlesni , pri dezinfekciji koreninskih kanalov in poglobljenih parodontalnih žepkov.

Laser je sodoben pripomoček v zobozdravstvu, ki s pomočjo posebne svetlobe oziroma energije laserskega žarka učinkuje specifično in selektivno le na točno določena (ob)zobna tkiva, medtem ko ostala tkiva v neposredni okolici ostanejo povsem nepoškodovana. To nam omogoča, da smo pri svojem delu izjemno natančni, poleg tega pa tak poseg omogoča brezbolečinsko delo ob uporabi minimalne količine anestetika ali celo brez njega. Poleg tega laser s svojim delovanjem odlično zaustavlja krvavitev in sočasno desenzibilizira živčne končiče ter na celice in tkiva deluje biostimulativno, zato je celjenje po takih posegih hitrejše in lažje.

Ena glavnih prednosti laserskega zdravljenja je, da tak način zdravljenja povzroča bistveno manj nelagodja in bolečine po posegih, kot klasični načini zdravljenja. Naše osebje je opravilo številna dodatna šolanja za varno in učinkovito uporabo laserja v zobozdravstvu in ga uspešno uporablja pri svojem vsakodnevnem delu že vrsto let. Lahko ste povsem brez skrbi – pri nas ste zagotovo v dobrih in varnih rokah!

Prednosti laserske parodontalne terapije:

Hitrejše in boljše celjenje

Minimalen občutek nelagodja

Manj krvavitev

Zmanjšana občutljivost tkiv ob posegu

Hitrejši poseg v primerjavi s klasično kirurško terapijo

Brez skalpela

Zmanjšana možnost infekcije

V Dentalnem centru Clarus ponujamo svojim pacientom načine zdravljenja, kakršni so se nam še pred nekaj leti zdeli nepredstavljivi. Uporabljamo najsodobnejše metode in tehnologijo, da bi vam omogočili ohraniti zdrav in lep nasmeh vse življenje.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.