Beljenje zob

17.01.2019

Živimo v času, ko se lepotni trendi spreminjajo iz dneva v dan, a bleščeč nasmeh je tisti, ki ne gre nikoli iz mode. Vendar pa je danes veliko ljudi nezadovoljnih s svojim nasmehom oziroma s stanjem svojih zob, zato ne preseneča dejstvo, da se jih vse več odloča za beljenje zob.

Morda ste tudi vi že poizkusili pobeliti svoje zobe z različnimi belilnimi zobnimi pastami ali podobnimi preparati, ki so na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah, a z rezultati niste bili popolnoma zadovoljni. Če želite trajno pobeliti svoje zobe, se odločite za beljenje zob v Dentalnem centru Clarus, kjer vam ponujamo profesionalne storitve in skupaj z vami izberemo najprimernejšo tehniko beljenja zob. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali, da vaši zobje zasijejo, vaš novi nasmešek pa bo očaral prav vse okoli vas.

Kaj je beljenje zob?

To je kratkotrajni postopek za posvetlitev naravnih zob. Deluje tako, da se barvila, ki so prisotna na površini ali globlje v zobni sklenini, razgrajujejo s kemičnim procesom oksidacije, pri čemer se struktura zobne sklenine ne spremeni. Prav tako po procesu beljenja zob pod nadzorom zobozdravnika ni trajnih poškodb na zobnih tkivih ali zobnih strukturah. Beljenje je primerno skoraj za vse ljudi, seveda pa so predpogoj zanj zdravi zobje in dlesni. S pomočjo beljenja bo vaš nasmeh ponovno naraven in bleščeč, saj beljenje zagotavlja hitre, vidne in učinkovite rezultate.

Kdaj se odločiti za beljenje?

Zobje se z leti zabarvajo iz različnih vzrokov, postanejo rumeni in brez leska. Velikokrat nastanejo madeži zaradi barvil v določeni hrani in pijači, kot so na primer čaj, kava in rdeče vino. Na obarvanost zob vplivajo tudi jemanje nekaterih zdravil in antibiotikov, kajenje, neočiščene zobne obloge, pa tudi sam proces staranja. Tudi mrtvi zobje spremenijo barvo in postanejo temnejši. Ko začne videz zob vplivati na vaše vsakdanje življenje, je čas za spremembo. Beljenje zob je estetski poseg, ki vam bo spremenil življenje in vam povrnil izgubljeno samozavest.

Kako poteka postopek beljenja zob?

Pred vsakim postopkom beljenja je potreben posvet z zobozdravnikom, ki bo natančno določil vzrok in izvor zabarvanja zob ter na podlagi tega določil način odstranitve zabarvanja. Naslednji korak je obisk ustnega higienika, ki bo odstranil vse zobne obloge in zobni kamen, da bodo zobje pripravljeni na beljenje zob z izbrano tehniko. V Dentalnem centru Clarus izvajamo dve tehniki beljenja:

· beljenje s pomočjo laserske tehnologije,

· beljenje, ki ga pacient pod nadzorom zobozdravnika ali ustnega higienika izvaja doma.

Beljenje z laserjem je najhitrejša metoda beljenja zob. Poteka v zobni ordinaciji, pri čemer zobozdravnik pred postopkom ustrezno zaščiti dlesni in ostala mehka tkiva ustne sluznice, da so v posegu izpostavljeni samo zobje. Nanje se nanese belilni gel z ustrezno koncentracijo peroksida, ki ga nato zobozdravnik osvetli z laserjem, da ta pospeši in ojača delovanje belilnega gela. S tem načinom za beljenje zob je mogoče zobe samo ob enem obisku posvetliti za kar osem odtenkov.

Drugi postopek poteka s pomočjo gela, ki ga zobozdravnik ob več obiskih v ordinaciji nanese na vaše zobe. Pri tem postopku se belina zob doseže v zelo kratkem času, vendar je potrebno za trajne rezultate postopek večkrat ponoviti. Obstaja pa tudi belilni gel za beljenje zob doma, pri čemer zobozdravnik na podlagi vašega odtisa zob v ambulanti izdela individualni nosilec iz umetne mase. Ta se popolnoma prilega vašim zobem in zagotavlja, da je gel vedno v stiku z zobmi. V nosilec doma sami vnesete belilni gel z nekoliko nižjo koncentracijo peroksida ter ga za nekaj ur dnevno vstavite v usta. Prvi rezultati beljenja so vidni že po prvi uporabi, želena belina pa nastopi v približno desetih dneh.

Možnosti za povrnitev belih zob je veliko; s pomočjo strokovnjaka, ki bo poskrbel za celostno zdravje ustne votline, se odločite za pravo in zablestite v svoji novi podobi ter dajte piko na i vašemu estetskemu videzu.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.