Clarusov portalInfodentBolečina je preteklost

Bolečina je preteklost

16.06.2020

Imate bolečine? Sklepi, mišice, okrevanja po operaciji, sindrom pekočih ust, vnetja... Fotobiomodulacija je sodoben način zdravljenja, ki ga opravljamo tudi v Dentalnem centru Clarus.

KAJ JE FOTOBIOMODULACIJA?

Terapija s svetlobo spodbuja fotobiološke procese v celicah, ki so potrebni za zdravo delovanje celotnega organizma. Takšnemu uravnavanju celičnih procesov strokovno pravimo fotobiomodulacija. Po zaslugi fotobiomodulacije imajo poškodovane celice več energije, njihove membrane postanejo odpornejše in celice imajo večjo sposobnost obnavljanja. Zaradi večje prekrvavitve celica dobi več hranil. Boljši pretok limfe poskrbi za izločanje odpadlih produktov metabolizma. Dokazano učinkuje na nastajanje fibroblastov (celice vezivnega tkiva), pospešuje sintezo kolagena in stimulira sproščanje rastnih dejavnikov ter tako pospeši regeneracijo poškodovanega tkiva.

Vzroki pekočega jezika so lahko različni. Tudi trajanje pekočine na jeziku je lahko kratkotrajno ali dlje časa trajajoče. Ponavadi so kratkotrajne pekočine posledica pekoče hrane, pretiranega kajenja ali pitja alkohola. Dolgotrajno pekoče stanje jezika ali pa na splošno vnetja sluznice v ustni votlini, tudi po notranji strani lic, pod jezikom in na nebu imenujemo oralni mukozitis. Oralni mukozitis je največkrat tudi stranski učinek zdravljenja onkoloških pacientov. Še posebej pri radioterapijah, lahko tudi po kemoterapijah. Oralni mukozitis se zdravi s fotobiomodulacijo, kar pomeni, da z nizkimi energijami laserske svetlobe regeneriramo celice na nivoju njihovega jedra. 

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.