Clarusov portalInfodentKoronavirus in zobozdravnik

Koronavirus in zobozdravnik

14.05.2020

Zobozdravstvene ambulante so lahko prostori, kjer se koronavirus lahko zlahka širi. Težava niso samo čakalnice, ampak tudi naprave, ki se uporabljajo pri zobozdravstvenih posegih.

ZAKAJ?

V zobozdravstvu se namreč uporabljajo naprave, ki ob vrtanju zob oddajajo aerosol. 

KAJ JE AEROSOL?

Aerosol je mešanica delcev snovi, ki lebdi v zraku in v katerem so lahko prisotni slina ter kri pacienta. Če je ta pacient okužen, je kužen tudi aerosol. Koronavirus pa se širi kapljično, torej po zraku. 

ALI JE OBISK PRI ZOBOZDRAVNIKU SPLOH ŠE VAREN?

Da bodo naše zobozdravstvene storitve še naprej varne in kvalitetne, smo pripravili protokol dela, ki je usklajen z epidemiološkimi smernicami za preprečevanje okužb z novim Koronavirusom, na najvišji možni ravni.

Dan pred vnaprej dogovorjenim obiskom v naši ordinaciji boste s strani organizatorke dela prejeli telefonski klic in odgovorili boste na 11 vprašanj, ki ugotavljajo vaše zdravstveno stanje in ustreznost, da lahko obiščete naš dentalni center. Ob samem prihodu boste vprašalnik tudi podpisali in potrdili resničnost vaših navedb.

Na dogovorjeni termin pridite ob naročeni uri in na vhodu v Dentalni center Clarus pozvonite, saj je vstop mogoč le ob spremstvu medicinskega ali administrativnega osebja. Izmerili vam bomo temperaturo in izročili masko, ki je obvezna. Pred vstopom v center je nujno tudi razkuževanje rok. Svetujemo, da na dogovorjeni termin prihajate brez spremljevalcev, v kolikor to ni mogoče, nas predhodno o tem obvestite.

Za dodatno varnost je v našem centru predpisano tudi pogosto prezračevanje in razkuževanje prostorov s čistilci zraka in UV lučkami.

Z upoštevanjem vseh ostalih epidemioloških navodil bomo najbolje poskrbeli za zdravje vseh nas.

Imate vprašanje? Z veseljem vam odgovorimo. Pišite nam na info@clarus-dental.si ali pa se naročite na pregled.